Oranjemarkt

ORANJEMARKT  – Maandag  27  APRIL 2020

I.V.M. De Coronacrisis gaat deze dag niet door

Traditie getrouw vindt in het centrum van Schoonhoven tijdens Koningsdag op 27 april vanaf 10:00 tot 17:00 uur de Oranjemarkt plaats. Om de Oranjemarkt op een veilige manier te kunnen vieren, vragen wij uw aandacht voor de volgende informatie.

Oranjemarkt

De Oranjemarkt is een markt waarbij non-commerciële en commerciële goederen worden verkocht

Vanuit enkel gehuurde kramen of zitplaats.

Locatie Oranjemarkt

De Oranjemarkt vindt plaats in de volgende straten (onder voorbehoud):

 • Haven oostzijde
 • Haven Westzijde
 • Kerkstraat
 • Dam
 • Lopikerstraat

Tijden Oranjemarkt

De Oranjemarkt start op zaterdag 27 april, Koningsdag, om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

In deze straten worden kramen geplaatst die verhuurd worden. Het is niet toegestaan om buiten de straten van de Oranjemarkt goederen te verkopen.

Kosten huur,

Zitplaats € 7,50

Marktkraam € 35,00

Informatie reserveringen kunnen via de mail worden gedaan aan,

info@oranjeboven-schoonhoven.nl    t.a.v.  Joke zwijnenburg

oranjemarkt parkeren

REGLEMENT ORANJEMARKT SCHOONHOVEN

Kraam / Zitplaats huur

Het is alleen toegestaan om vanuit een gehuurde kraam/ zitplaats goederen te verkopen. Het is niet toegestaan om vanuit zelf meegebrachte kramen/verkoopwagens goederen te verkopen. De huur voor de kraam (afmeting van ca. 300×120 cm) bedraagt: € 35,00 en voor een zit plaat € 7,50 Voor het huren van een kraam/ zitplaats tijdens de Oranjemarkt dient men te reserveren bij de organisatie. Dit kan door middel van een mail te sturen naar info@oranjeboven-schoonhoven.nl Na enige tijd wordt de reservering bevestigd. Neem de bevestiging mee naar de Oranjemarkt op zaterdag 27 april, zodat deze getoond kan worden aan de organisatie. Op zaterdag 27 april, Koningsdag, worden zitplaatsen als er nog plek over is, aangenomen.

 

Verkoop eten en drinken

Op de Oranjemarkt is de verkoop van onverpakt, bederfelijke en/of thuisbereide levensmiddelen, ander etenswaar vanuit de verhuurde kramen en zitplaatsen, (alcoholische) dranken niet toegestaan.

Aan- en afvoer van goederen

Op zaterdag 27 april kan tussen 07:.00 en 08.45 uur de kraam ingericht en goederen aangevoerd worden. Bij de Kerkstraat, Haven, Dam en Lopikerstraat verschaffen medewerkers van de organisatie toegang op vertoon van de bevestiging. Tijdens de Oranjemarkt, tussen 09:00 en 17.00 uur, is de gehele oranjemarkt afgesloten voor verkeer. Na 08:45 uur dienen alle voertuigen van de Oranjemarkt  te geparkeerd te worden bij de nabije parkeergelegenheden buiten de veerpoort naast Dika fabriek ( lang parkeren ), Kerkweg /Groene Singel ( lang parkeren ) Parkeren en bij Albert Heijn op het Doelenplein is niet mogelijk i.v.m. evenement.

Inrichting kraam zitplaats

Op zaterdag 27 april kan tussen 07:00 en 08:45 uur kan de kraam zitplaats de goederen aangevoerd worden. De toegewezen kraam is te vinden door middel van het kenmerk op de kraam / zitplaats dat correspondeert met het kenmerk dat bij de bevestiging vermeld wordt. Het is niet toegestaan om een andere kraam / zitplaats dan de toegewezen kraam / zitplaats te bezetten of de toegewezen kraam te verplaatsen. In verband met de vrij te houden ruimte is niet toegestaan om uitstallingen te plaatsen rondom de kraam. Het is tevens niet toegestaan om zeilen, vlaggen, kabels en touwen te bevestigen aan gevels, bomen of straatmeubilair.

Vrij te houden gebieden/straten

Tijdens de Oranjemarkt, op zaterdag 27 april tussen 10:00 en 17:00 uur, is de gehele oranjemarkt afgesloten voor verkeer. Uitzonderingen hierop gelden voor hulpverleningsvoertuigen. Hiervoor moet te allen tijde een wegbreedte van 2,5 meter vrijgehouden worden en een doorrijhoogte van 4,0 meter.

Afvoer afval en onverkochte spullen

De kraam/zitplaats huurder, dient de plek van de kraam/zitplaats aan het einde van de dag netjes en schoon op te leveren en afval zelf af te voeren.

Organisatie en informatievoorziening

Medewerkers van de organisatie evenals medewerkers van afdeling handhaving van gemeente Schoonhoven lopen rond. Aanwijzingen dienen stipt te worden opgevolgd. Tijdens de Oranje dag zijn op verschillende plaatsen  te weten op de Haven, naast het gemeentehuis. En op het Doelenplein voor het oude dienstencentrum Oranje Boven met markt kraam staan. t.b.v. informatievoorzieningen met praktische informatie, zoals toiletvoorzieningen en EHBO.

Kort samengevat

 • Verkoop buiten de straten van de Oranjemarkt gebied is niet toegestaan
 • Het is niet toegestaan om vanuit zelf meegebrachte kramen/verkoopwagens of zonder kraam goederen te verkopen.
 • Er worden geen verkopers toegelaten tot de Oranjemarkt die geen kraam/ zitplaats hebben gereserveerd.
 • Verkoop van onverpakt, bederfelijke en/of thuisbereide levensmiddelen, alcohol en ander etenswaar is niet toegestaan.
 • Tussen 09.00 en 17.00 uur is het gehele Oranjemarkt afgesloten voor verkeer en is het parkeren van voertuigen niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan om een andere kraam dan de toegewezen kraam te bezetten en de toegewezen kraam te verplaatsen.
 • Het is niet toegestaan om zeilen, vlaggen, kabels en touwen te bevestigen aan gevels, bomen of straatmeubilair.
 • Er dient een minimale doorrijroute van 4,0 m hoog en 2,5 m breed vrij gehouden te worden in de straten.
 • Afval en niet-verkochte spullen dienen na afloop van de Oranjemarkt worden meegenomen.
 • De aanwijzingen opvolgen van de organisatoren, evenals medewerkers van afdeling handhaving
 • De aanwijzingen vanuit de Gemeente en Politie, dienen stipt te worden opgevolgd.

Het betreden van en verblijven op het Oranjemarktterrein is op eigen risico. Wanneer men zich niet aan bovenstaande regels houdt, wordt er handhavend opgetreden.

 

Comments are closed.